Trainingen

Wij hebben een eigen filosofie over het goed opleiden van jonge jeugdspelers.
De initiatiefnemer van de Academie van SAB is tevens de oprichter van Voetbal met Passie.

Ognjen Peric Hij heeft de afgelopen 5 jaar verschillende oefenstof gebruikt en uitgeprobeerd bij de talentvolle spelers van VMP.
Daarnaast is hij trainer geweest bij WILLEM II , FC DEN BOSCH en een aantal amateurverenigingen. Hij heeft zo op alle verschillende niveau’s kunnen kijken en is al jaren 7 dagen per week bezig met jonge kinderen. Er zijn 3 opleidingen die goed aansluiten bij de manier hoe Ogi graag opleid.

Voor de SAB academie hebben wij dus deze 3 manieren van opleiden bij elkaar gebracht. Dit zijn AJAX (technisch), AZ (tactisch) en Genk (cognitief). Wij hebben besloten om 3 keer per week 2 uur te trainen.
Elke training duurt 2 uur en is als volgt ingedeeld:

De trainingen van AZ en GENK zullen het eerste uur bestaan uit 3 stations waarbij de groepen om de 20 minuten doordraaien van vorm. Hierbij krijgen de spelers iedere keer een andere trainer. We hebben bij iedere groep een hoofdtrainer maar het gaat erom dat we ieder individu verbeteren en dat doen we samen.

Elke tweede week hebben wij een 4e activiteit waarbij we gasttrainers laten komen of in blokken van 8 weken andere sporten doen. Met de gasttrainers willen we bereiken dat ze weg gaan uit hun vertrouwde omgeving en een keer van een andere voetbaltrainer wat te horen krijgen. Denk daarbij aan een oud-prof , straatvoetballer of juist een trainer die iets geheel anders doet. De andere sporten moeten de spelers stimuleren om zichzelf motorisch beter te ontwikkelen.

 

Beleving en winnaarsmentaliteit

Wij vinden het belangrijk dat spelers veel liefde krijgen voor de sport en een nog grotere liefhebber worden dan ze al zijn. Daar zijn wij als omgeving heel belangrijk voor. Wij moeten ze stimuleren door veel leuke activiteiten te regelen waar ze echt voor willen gaan. Als kinderen hard werken komt de ontwikkeling van zelf. Een klein voorbeeld is dat we iedere keer bij de AJAX training CUP spelen met alle leeftijden door elkaar gemixt. De kinderen kunnen zo punten krijgen en de puntentelling wordt elke week bijgehouden. Aan het einde van het jaar krijgt de winnaar van deze cup een individuele prijs. De jongens trekken kaarten en afhankelijk van de kaart die ze trekken komen ze in een groep terecht. Verder kijken we voetbalbeelden voor een thuiswedstrijd en eten alle jongens gezamenlijk na de wedstrijd.

 

De zelfstandigheid van spelers

Als spelers bij ons in de opleiding zijn mogen ze gedurende de voetbalactiviteit, maar ook erna geen contact hebben met ouders. Dat betekent dat in drinkpauzes, tijdens trainingen, wedstrijden, tijdens toernooien en met het douchen na de voetbal de spelers alles alleen moeten doen. Wij willen dat de jongens zelfstandig worden want uiteindelijk wordt dit op een hoger niveau ook van ze gevraagd. Wij begeleiden ze in dit proces.

 

Ons doel

Wij hebben als doen om spelers een stap hogerop te laten maken. Het liefst hebben wij dat jongens naar een betaald voetbalvereniging gaan na onze opleiding. Daarnaast is ons grootste doel om de mindset van spelers dermate zo te veranderen, dat ze altijd zullen zoeken naar voetballende oplossingen tijdens een wedstrijd.

 

Pop-gesprekken

Wij hebben gedurende het jaar evaluaties met spelers en ouders over de ontwikkeling van de spelers. Hierbij gaan we ze proberen te helpen om aan hun verbeterpunten te werken. Maar ook juist vertellen wat ze goed doen, vertrouwen is de basis van iedere ontwikkeling.

 

Professionele uitstraling

Alle spelers moeten er ten alle tijden hetzelfde eruitziet en dezelfde kleding aan hebben. Daarbij krijgen alle spelers van ons 2 x een tenue, 2 x een trainingspak, 2 regenjassen, 1 winterjas, 1 tas, 1 paar handschoenen, 1 muts en 1 paar presentatie-schoenen.

 

Het respectvol om gaan met elkaar

Discipline is een vereiste voor een goede omgeving waar kinderen graag naartoe komen en waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Er is een verschil tussen jongens in het gareel houden en jongens op een te harde manier aanspreken. Wij willen graag de spelers fatsoensnormen opleggen en ze zichzelf hieraan leren te houden maar we gaan dit wel op een kindervriendelijke manier doen.