SAB JO9-1 wordt derde tijdens zwaar bezet toernooi

Op zaterdag 22 december had SAB O9-1 haar laatste activiteit voor de winterstop. Een toernooi in Vlaardingen met hoofdklasse teams uit de randstad, het sterkste competitieve gebied van heel Nederland. Samen met Baronie waren wij de enige 2 uit Brabant die hier aan mee hebben gedaan. Buiten dat we vandaag voor een mooi resultaat wilde gaan, ging het ontwikkelen van de jongens voor. Zo hebben we heel het toernooi lang een nieuw systeem 2-2-1 ipv 2-1-2 gespeeld. En hebben jongens op andere plekken gespeeld dan dat ze gewend zijn.

De eerste wedstrijd tegen sc buitenboys, was even wennen maar ondanks dat wonnen we knap met 2-1. De poule wedstrijden tegen cvv Berkel 9-0, en Katwijk 6-1 gingen ons een stuk gemakkelijker af. Na de eerste poule fase werden we ingedeeld in een poule met 5 teams die net als wij 1e of 2e in hun poule waren geworden. De eerste wedstrijd tegen UVV(utrechtste voetbal vereniging) 4-0, daarna tegen DHC 3-0 en tegen Victoria 5-0 doorliepen wij ook vrij makkelijk deze poule. De laatste poule wedstrijd was ook tegen een team dat net als wij alles had gewonnen de koninklijke HFC. Een mooie en van traditie oude voetbalclub met een geweldige jeugd opleiding. Deze tegenstander was voor ons helaas een maatje te groot en verloren wij met 6-2. Hierop volgde de finale om plek 3/4 tegen de nummer 2 van de andere winnaarspoule.

ASWH was onze tegenstander en na een snelle 2-0 voorsprong werden wij wat slordig en werd het nog 2-2 met als gevolg penalty’s. Deze penalty’s wonnen wij mede door goed keeperswerk van Vito van Zundert! We zijn uiteindelijk 3e geworden op een toernooi met 20 hoofdklassers op ons en Baronie na allemaal uit de randstad! We hebben naar mijn mening een mooie prestatie weggezet en als team ook gezien dat we kunnen bouwen op andere tactieken en spelsystemen. Helaas voor onze Bredase buren Baronie die ons nog hebben aangemoedigd tegen de koninklijke HFC was het toernooi iets minder soepel verlopen met een 18e plek, mede door afwezigheid van een paar spelers.