SAB Academie Breda is een opleiding die centraal staat voor het individu. Wij hebben als doel iedere speler die bij ons binnen komt door te ontwikkelen en verder te brengen.  Hoe jij je als speler ontwikkelt in de tijd dat je bij ons zit, zal uiteindelijk ook jou uitweg buiten onze academie bepalen. Wij gaan opleiden vanaf 09 t/m 015 in de toekomst. Volgend jaar proberen we de lichtingen 09 t/m 013 te realiseren. De enige garantie die wij bieden is dat de speler die bij ons vanaf de onderkant tot de bovenkant van de opleiding heeft gezeten een goede basis techniek zal ontwikkelen en jarenlang in een topsportomgeving zal zitten waar minder druk is.

 

Onze trainingen

Wij trainen op dinsdag, woensdag en donderdag  2 uur lang. Het eerste uur zitten we met name in techniekvormen en kiezen we voor deelonderwerpen die de volgende jeugdopleidingen met namen behandelen:  AZ (probleemsituaties), AJAX (techniek) en GENK (sneller leren denken).

De bedoeling is dat de kinderen altijd een kwartier van te voren aanwezig zijn en uiteraard ook verplicht douchen na de training. Op de dinsdag en de donderdag zijn alle trainers aanwezig en op de woensdag alleen de hoofdtrainers. Dat betekent dat op de maandag, om de week, een extra training wordt georganiseerd door de assisteten waarbij de spelers die extra willen trainen aan zichzelf kunnen werken. De andere 2 weken per maand zullen we regelmatig andere sporten inplannen. De trainingen worden ingepland tussen 17:00 en 20:00 zodat Ogi en de andere overkoepelende trainer voor iedere groep elke dag een speciale linitraining (trainingen speciaal voor verdedigers, middenvelders of aanvallers) kan organiseren.

 

De kracht van onze oefenwedstrijden en de competitie

Wij spelen een heleboel oefenpartijen met name in de periode dat voetbal vaak stil ligt. Zo hebben we in het huidige jaar veel toernooien boven de rivieren gepland tegen verschillende Rotterdamse ploegen en spelen we met SAB Academie Breda en VMP voetbalschool samen oefenwedstrijden tegen, MVV, DEN BOSCH, PSV, de KNVB en nog vele andere. Hier moeten onze jongens echt uitgedaagd worden tot de weerstand. De normale competitie wedstrijden in de hoofdklasse zien wij als leuk ontwikkelmoment maar is voor ons minder belangrijk. Onze getalenteerde spelers voelen de weerstand veel meer in de oefenwedstrijden en onze trainingen. Zo zijn onze 2 010-teams in het eerste jaar meteen kampioen geworden en is onze 09 als tweede geëindigd. Zonder dat wij echt bezig waren met winnen, wij hebben tijdens deze wedstrijden diverse keren jongens op verschillende positie laten spelen of met een man minder gespeeld. Dit zijn mooie momenten waarin spelers juist fouten mogen maken.

 

De winterperiode

Tijdens de winter zitten alle groepen van januari t/m begin maart in verschillende gymzalen of indoorvoetbalveldjes. Dit doen we op de dinsdagen en donderdagen en daarnaast hebben we op de woensdagen en zaterdagen oefenpartijen of toernooitjes. Zo kent onze opleiding een echt winterprogramma die afgelopen jaar zelfs in december al van start ging. Of de trainingen wel of niet zijn afgelast door slechte weersomstandigheden wij volgen altijd dit programma.

 

De kleding

Alle spelers krijgen 2x een tenue, trainingspak, regenjas en daarnaast eenmalig een winterjas, tas, handschoenen en muts. Alle spelers zijn zelf verantwoordelijk voor hun voetbalschoenen die zwart moeten zijn en daarbij ook hun presentatie/ hardloopschoenen waarmee ze op zaterdag naar de wedstrijden komen.

 

Waarin zijn wij anders als andere opleidingen?

In de opleiding gaan we werken met een bijzondere structuur. Zo hebben we een voetbaltak en een organisatie tak. In de organisatie tak zijn er 2 coördinatoren die alles aansturen en regelen met een aantal school stagiaires. In de voetbaltak hebben we hoofdtrainers , assistent trainers en voetbal-stagiaires. Ogi Peric de oprichter van de academie zal daarboven nog werken met iemand naast zich overkoepeld op het trainings en wedstrijd veld. De hooftrainers, assistenten, voetbalstagiaires en Ogi zijn dus alleen maar bezig met de voetbalinhoud en de ontwikkeling van de spelers op het veld. Als je dit vergelijkt met amateurvereniging waar je normaalgesproken maar 1 en soms 2 trainers hebt is dit een enorm verschil. Ook als je bij een BVO in een TWIN GAMES concept zit zijn er maar een aantal profclubs die de individuele aandacht kunnen waarborgen richting hun talenten. Wij staan volgend jaar met een grote groep trainers op het veld waarbij alle taken verdeeld zijn. Aan de hand van je bevoegdheid krijg je de taken mee die jij als trainer kan en mag uitvoeren. Daarnaast hebben wij een omgeving waarin er weinig druk is en waarbij we net iets vaker dan een normale vereniging wat leuks met die jongens doen. Uiteindelijk heb je in een topsportomgeving ook nog altijd een kindertijd.

 

Communicatie ouders

Alle ouders zullen een agenda via de site te zien krijgen en zo kunnen ze zelf naar alle activiteiten kijken. Daarbij hebben wij een reeds aantal gemaakte afspraken die we aan het begin van het voetbalseizoen met de ouders communiceren. We werken heel simpel met een whatsappgroep en mail-verkeer. Er komt een speciale ouderraad waarbij per spelersgroep 1 ouder word aangesteld die vragen of opmerkingen van desbetreffende groep 1x per maand naar voren kan schuiven vanuit ouders richting de organisatie. Dit doen we op een vergadering.  Bij deze vergaderingen zullen de coördinatoren en Ogi zelf aanwezig zijn. Gedurende de voetbalmaand is het niet altijd mogelijk organisatorische problemen direct te verhelpen of het moet om een kleine ingreep gaan. Met bepaalde klachten kun je altijd communiceren richting de voetbalcoördinatoren, maar nooit richting de voetbaltak.

 

De kosten van onze academie

In het opstartjaar zijn de kosten van onze academie € 1350 ,- geweest (per maand € 135,-). In het seizoen 2019 t/m 2021 zullen de kosten € 1650,- (€ 165,- per maand) zijn en daarmee zullen de kosten de komende jaren dus niet veranderen. De keepers zullen de komende jaren altijd € 1350 betalen en daarbij ook keeperstraining krijgen bij de academie zelf.   Daarbij zijn alle kosten van de academie meegerekend.. Wij trainen gemiddeld 6 en volgend jaar 7 uur per week. Uitgaande van de 6 uur in de week zijn dat 26 uur per maand. Bij een willekeurige voetbalschool kost een training rond de 15,-. Als je dit uitrekent zou je bij een normale voetbalschool per maand € 390,- kwijt zijn. Nu kost een normale voetbalclub natuurlijk weer veel minder. Wij zijn geen normale club, maar ook geen voetbalschool. Wij hebben een academie!

Wij hebben de kracht een goede omgeving voor de kinderen te kunnen organiseren. Zo knallen wij 10 maanden in het jaar door (aug t/m mei). Waarbij een gedeelte in juni word door gevoetbald en in december het met de kerst uiteraard stil ligt. Wij bieden een topsportomgeving waarin de kinderen rust voelen en ze zich op een leuke manier kunnen ontwikkelen.

 

Mogelijke ontwikkelingen voor de toekomst